Junioři přivezli bronzové medaile ze Švédska.

Junioři přivezli bronzové medaile ze Švédska.


Ve dnech 21. – 24. dubna hradečtí junioři absolvovali mezinárodní hokejový turnaj ve švédském Vanerborgu. Město pro srovnání velikostí Jindřichova Hradce, hodinku cesty od mezinárodního letiště Goteborg pořádalo mezinárodní hokejový turnaj kategorií U18 a U 20. My v kategorii U20 spolu s belgickým týmem  Chiefs Leuven a třemi domácími týmy BIK Karlskoga, Trelleborgs IF, domácí Vanersborgs HC jsme odehráli celkem 5 vzájemných utkání. Belgického soupeře jsme znali z loňského turnaje v Německu. S tím jsme si celkem hravě poradili 7:0. Další utkání s týmem Trelleborgs IF již nebylo tak jednoznačné. I když jsme prohráli 2:1, dění na ledě to vůbec neodpovídalo. Nespočet neproměněných šancí, zbytečných vyloučení nás nakonec o vítězství připravilo.

Druhý den nás čekal zápas s týmem BIK Karlskoga. Tým švédských borců byl jednoznačně lepší, nicméně výsledek 1:3 v jejich prospěch nám jen říkal, že i s takovým soupeřem se dá hrát pěkný hokej.  Odpoledne nás čekal souboj s domácím týmem Vanersborgs HC. Abychom mohli hrát o cenné body v tabulce, museli jsme zvítězit. Motivovaní hoši na soupeře doslova vlítli a už asi v páté minutě to bylo 3:0 pro nás. Za neustálého povzbuzování jednak z naší střídačky, tak rodičů z hlediště jsme jasně zvítězili  6:3 a zajistili si tak boj o medaili.

V neděli ráno nás potom opět čekal souboj s týmem Trelleborgs IF.  Pro nás lidově se zelenými. (podle barvy dresů J). Tady jsme se poprvé setkali s výhodou domácího prostředí, kdy nám rozhodčí jasný gól uznal, poté neuznal a ještě začal přidávat nesmyslná vyloučení. Nicméně výsledek 2:1 a gól do prázdné nám i tak zajistil bronzovou placku. Kluci odehráli moc pěkné utkání a smutné dění na ledě si potom odpoledne vykompenzovali v místním bazénu a po slavnostním ceremoniálu doslova pořádnou oslavou v šatně zimního stadionu. Kluci s rodiči doslova rozhýbali stojaté vody plného švédského hlediště při finále U18. Zimní stadion při finále domácího družstva doslova ožil a fandili úplně všichni...

V pondělí ráno jsme se busem přesunuli do Goteborgu, kde jsme navštívili muzeum automobilky VOLVO a místní hlavní bulvár včetně přístavu. Poté jsme v 18 hod. zamávali z letadla Švédsku a po hodině a půl přistáli na Ruzyni v Praze.  Dovolím si říci, že takový turnaj nikdo z kluků a rodičů nikdy nezažil. Vše organizačně klaplo na absolutní jedničku a nezbývá, než poděkovat klukům za skvělou reprezentaci klubu, trenérům, rodičům, fan-klubu za skvělou atmosféru v hledišti J, předsedovi klubu HC Střelci p. Vladislavu Svobodovi, městu Jindřichův Hradec a sponzorům. Ještě jednou díky a přeji všem mnoho úspěchů do další sezóny.

                                                                                                     Martin Makovec vedoucí týmu HC Střelci Jindřichův Hradec

 

21.dubna:
 

HC Střelci – Chiefs Leuven (Belgie) 7:0 (2:0, 5:0)
 

Góly a nahrávky: 11. Svoboda (Kovaříček, D. Zamazal), 14. Kovaříček (F. Svoboda), 21. F. Svoboda (Kovaříček, D. Zamazal), 23. Ledecký (Jon, Čeloud), 29. Kovaříček (D. Zamazal), 37. Kovaříček (F. Svoboda, D. Zamazal), 37. Klípa (Kynčl, Zátopek)
 

Trelleborgs IF – HC Střelci 2:1 (1:1, 1:0)
 

Gól a nahrávka: 6. D. Zamazal (F. Svoboda)

 

22. dubna:


BIK Karlskoga – HC Střelci 3:1 (1:0, 2:1)
 

Gól a nahrávky: 26. F. Svoboda (Kovaříček, Klípa)


HC Střelci – Vänersborgs HC 6:3 (4:1, 2:2)
 

Góly a nahrávky: 3. D. Zamazal (Kovaříček), 5. Jon (Zátopek, Makovec), 9. Kovaříček, 12. Zátopek (Makovec, Punda), 27. F. Svoboda, 27. Makovec (Šťastný).

 

23. dubna, semifinále:


Trelleborgs IF – HC Střelci 3:1 (0:1, 3:0)


Góly a nahrávky: 26. Vadgren (Jönsson, Kararic), 33. Månsson (Uller), 35. Nilsson (Blomquist, Kararic) – 19. Zátopek (Makovec, Jon)
 

Finále:


BIK Karlskoga – Trelleborgs IF 4:0

 

Konečné pořadí:


1. BIK Karlskoga
2. Trelleborgs IF
3. HC Střelci J. Hradec
4. Vänersborgs HC
5. Chiefs Leuven

 

HC Střelci sestava: Petrů, Soukup – Šťastný, Vylít, Klípa, Slechan, E. Zamazal, Punda, Štrobl – Urban, Čeloud, Makovec, Kovaříček, Jon, Kynčl, D. Zamazal, F. Svoboda, Zátopek, Ledecký.

Trenéři Petr Sviták a Robert Procházka, manažer týmu Vladislav Svoboda, vedoucí týmu Martin Makovec

Partneři

Město Jindřichův Hradec Nadační fond rozvoje města Jindřichův Hradec Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Korint stavební spol. s r.o. PaP Bohemia s.r.o., Nová Bystřice Heckl AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. B-Credit s.r.o. Jihočeský kraj Froda s.r.o. I. Kamenická obchodní a obchodní firma s.r.o. Advokátní kancelář Punda Iso Sklo RM-BAU